2011-11-20 11:13:46• hírek • Szatmár.ro

Milánóban találkoznak a családok

Jövő év május 29. és június 3-a között Milánóban kerül megrendezésre a Családok VII. Világtalálkozója „A család: a munka és az ünnep" témában.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéből is részt vehetnek a családok hetedik világtalálkozóján, melynek helyszíne ez alkalommal az olaszországi Milánó lesz. A találkozó témája összekapcsolja a házaspárt életstílusukkal: hogyan kezelik az emberi kapcsolatokat - a család vonatkozásában -, hogyan élnek a világban - a munka vonatkozásában -, hogyan teszik emberségesebbé az idejüket - az ünnep vonatkozásában. Mindezek célja rávilágítani a család tapasztalatai, és a mindennapi, a világban és a társadalomban zajló élet közötti bensőséges kapcsolatra.

A május 29-i hivatalos megnyitót követő két napon családkonferenciát tartanak előadásokkal, szentmisével, tanúságtételekkel és műhelyekkel, június 1-jén családfesztivált tartanak a Milanói Scalaban, majd ünnepélyes szentmisét a katedrálisban. Másodikán a Szentatya is fogadja a családokat, harmadikán pedig maga pontifikál szentmisét nekik.

A világtalálkozóra írt levelében XVI. Benedek pápa magyarázza, hogy a munka és az ünnep szorosan kapcsolódnak a családok életéhez: befolyásolják a döntéseket, a házastársak, a szülők és a gyermekek közti köteléket, továbbá a családnak a társadalommal és az egyházzal való kapcsolatát. A Teremtés könyvének szavait idézve, hogy a munka és az ünnepnapok Isten adományai és áldása a család számára, a teljes emberi élet megélésének érdekében. A személy teljes fejlődése több szinten valósul meg, így individuális, családi és közösségi, tevékenységi szinten, amely egyaránt érvényes a reményre és a végtelen Jó felé való nyitottságra is.

A mai világban a munka a piaci verseny és maximális profit tükrében zajlik, az ünnep pedig a szórakozás és a fogyasztás lehetőségét jelenti. Ez azonban negatív hatást gyakorol a családra és a közösségekre, mivel egy individualista életstílus kialakulásával fenyeget. Szükséges tehát, hogy a család érdekeit szem előtt tartva újraértékeljük a munka által követelt szükségleteket, és időt, továbbá az ünnep - különös tekintettel a vasárnap, mint az Úr, az ember, a család, a közösség, a szolidaritás napjának valódi jelentőségét - írja levelében a Szentatya.

A Családok Világtalálkozója egyedülálló lehetőséget ad a munka és az ünnep jelentőségének értelmezésére egy összetartó, az életre nyitott, a társadalomba és az Egyházba beilleszkedett családkép tükrében, amely különös figyelmet fordít a világgal való kapcsolatokra.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéből is várják a jelentkezőket a Caládok VII. Világtalálkozójára. Az érdeklődők a plébánosukkal való egyeztetést követően a Püspökség Világiak Irodájával kell felvegyék a kapcsolatot Lepedus István, családreferenst keresve a 0261-715011-es, a 0740115464-es telefonszámokon, illetve a vi@szatmariegyhazmegye.ro E-Mail címen. A jelentkezéseket december 5-ével bezárólag várják. További információkat a részvétel díjáról és egyéb körülményekről az egyházmegye weboldalán találnak: www.szatmariegyhazmegye.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: